Cireșii care aduc primăvara

În mini vacanța de sărbători e întotdeauna vreme. Chiar dacă ne grăbim să ne vedem rudele, alergăm dintr-o vizită în alta, e vreme.  E timpul acela de calitate, sunt orele acelea care ne-am dori să nu se sfârșească, sunt amintirile pe care le depănăm, sunt planuri pe care le facem, sunt clipe în care trăim. Trăim pur și simplu. Vă spun iar și iar, ne trebuie atât de puțin pentru a fi fericiți. Câteva ore petrecute la cafea, masa de sărbători, o plimbare la pas, soare, mult soare și mai mult soare. Natura se bucură de Înviere, noi așișderea.

Sursa

Și când te gândești cât de darnică e natura cu noi… Acest spectacol la care asistăm și care ne îmbată toate simțurile, ne este dedicat și cumva suntem atrași la rândul nostru în horă.  Avem alt tonus, suntem motivați când vedem că florile înfloresc, miresmele sunt pretutindeni, zâmbetul e la purtător, suntem plini de viață.

Vă mărturisesc, cireșul înflorit, pentru mine însemnă un nou început. Când el apare, motoarele sunt turate la maxim și puterea îmi crește exponențial. Coincidență sau nu, cu fiecare primăvară, cu fiecare cireș aducător de primăvară, am făcut o schimbare în viață care mi-a adus un nou început, m-a adus mai aproape de visurile și obiectivele stabilite. Am renăscut odată cu natura, iar natura…. este un model atât de demn de urmat. Pentru că real vorbind, ce altceva în acest univers are o mai mare forță de regenerare, o mai mare dorință de a răzbi, o creativitate și o frumusețe cum rar se poate imagina? Natura, sursă de inspirație pentru poeți, artiști, îndrăgostiți, iubitori de sporturi, toți ne tragem de acolo, ne contopim cu ea și pierim în văzduhurile sale înalte.

Dar nu doar pentru mine cireșul e simbol. Și nu știu să explic, dar cumva am devenit una cu el.  Mama, involuntar, de fiecare dată când vede un cireș înflorit, gândul o poartă la mine. Acum ne leagă și cireșul înflorit. Nu știu. Viața mi-a explicat de câteva ori că nu prea e cazul să mă mai îndoiesc de orânduirile bine ticluite acolo, undeva sus, în înaltul cerului.

Și știți voi că atunci când ți se dăruiește un vis, imposibil să nu găsești și resursele să îl îndeplinești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *