Cu toții avem un loc sub soare

Da, așa este! Pare un clișeu…  Și da, aveți tot dreptul să nu fiți de acord cu mine. Mai ales că știm cu toții că medicii ne avertizează să nu ne expunem excesiv la razele soarelui… Însă dat fiind faptul că suntem în sezon, tot ei ne învață că folosind instrumentele potrivite, soarele acesta ne poate și întări… oasele și ne poate oferi și culoare, o culoare care să întoarcă toate privirile cu condiția să ne expunem între anumite ore prestabilite și să aplicăm cu regularitate cremă cu un factor de protecție cât mai mare. Dar știți ce este cel mai bizar?

Sursa foto: arhiva personală

Faptul că deși ne supunem unor șabloane, tot ne ardem. De ce? Este simplu, crema noastră poate nu este cea mai potrivită, poate că factorul de protecție este unul mic pentru că ne-am spus nouă înșine că merge și mai ieftin, poate că nu am aplicat corect, poate că nu am considerat că o cremă cu un factor de protecție mare poate face diferența, poate dacă ne-am așeza sub umbrelă, poate, poate…

Indiferent de motiv, un lucru este cert: în viață este vorba despre alegeri.  Alegi să îți urmezi un vis, sau stai cuminte sub o umbrelă protectoare? Ai curajul să te înroșești alergând prin soare pentru țelul tău sau aplici o cremă cu FPS 50+ și aștepți cuminte în speranța că soarele va fi blând cu tine? Alegi să cauți un specialist care să îți creeze un plan personalizat sau folosești o cremă solară ieftină? că vorba aceea „merge și așa…  am văzut eu la Xulescu” și te arzi de nu te vezi.

Dar totuși ce faci dacă într-o zi aplici crema, închiriezi umbrela, te așezi comod și aștepti… aștepti ca soarele să își facă simțită prezența? Dar ce să vezi??? Soarele nu vine pentru că se simte dator să îl răsplătească cu razele-i blânde pe cel pe care nu de mult l-a pârjolit. Ce faci atunci? Aștepți în continuare? Sau mergi să dai piept soarelui?

Așadar, credeți în visul vostru, aveți curajul să luptați pentru obiectivele pe care vi le-ați setat, cereți ajutorul celor cu experiență, fiți demni și purtați-vă cu mândrie rănile – e semn că voi ați făcut ceva pentru a fi mai aproape de împlinirea dorințelor voastre, nu purtați ură soarelui, el are menirea să vă călească și să vă răsfețe cu razele lui, fiți lângă cel care și-a aplicat crema 50+ și încurajați-l să facă mai mult decât să aștepte și să se teamă de venirea soarelui.  Faceți din existența voastră o călătorie inspirațională pentru voi și cei de lângă voi.  Fiți curioși! Treceți totul prin filtrul propriu și îndrazniți să faceți alegeri asumate! Priviți, simțiți, iubiți! Viața e o aventură și clar cu toții avem un loc sub soare!

Aaaa și încă ceva…. daca tot sunteți aici voiam să vă întreb…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *