Dimineața pe răcoare

… de aici inspirația

Când ai dedicat o dimineață doar pentru tine? Da, da, știu. Ai prea multe de făcut înainte de a începe programul la job, așa-i? Toți avem, dar uite ce… cum ar fi să le îmbini într-o așa manieră încât să nu simți că ai de îndeplinit „obligațiile de zi cu zi”?

Sursa

Știi cum e să îți sară inima din piept pentru că ai reușit să faci acel prim milion la care toți visează? Nici eu. Dar știu ce înseamnă să îți sară inima din piept că am avut parte de o dimineață doar pentru mine.

Acum stau și privesc în jur, toată lumea se agită, aleargă după autobuz, se înghesuie la metrou, se proptesc în claxon de parcă asta i-ar ajuta să se teleporteze, în Sfânta zi de vineri își amintesc de toți sfinții pe care până nici ei nu credeau că îi știu, iar eu… eu stau și privesc, calmă și hotărâtă că dimineața asta este a mea și nici chiar clasicii ochi dați peste cap ai funcționarei de la ghișeul la care trebuie să ajung, nu mă vor împiedica să îmi acord această dimineață.

Un duș revigorant, o cafea savurată în tihnă, o plimbare pe străzile Bucureștiului interbelic, un zâmbet de-a dreptul tâmb pe care nu o să îl las să-mi scape așa ușor și ziua a început plină de energie bună, o liniște în suflet, și poftă de muncă și de viață. Și ce credeți, doamnele de la ghișeu nu numai că m-au primit cu bunăvoință, dar mi-au și mulțumit, ceea ce mă face să cred o dată în plus că starea și energia pe care le porți și le împărtășești se întorc în aceeași formă la sursă.

Așadar cheia pentru fericire, nu stă în milionul de euro, ci în noi, în dorința noastră de a găsi frumusețea și binele în ceea ce ne înconjoară. Nu am spus că e ușor, pentru că agitația e „la modă”, dar știți voi, moda o facem tot noi, fiți noncomformiști.  Îndrăzniți să faceți mai mult pentru voi, din dragoste pentru voi și pentru cei de lângă voi.  Dăruiți bunătate pentru că într-o formă sau alta, mai devreme sau mai târziu se va întoarce la voi.

Experimentați o dimineață cu voi, faceți ceva ce nu ați fi făcut într-o zi obișnuită și dați-mi și mie de veste să mă bucur alături de voi.

Să vă fie inspirație.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *