Ești un om de succes?

Într-o discuție mi-a fost adresată următoarea întrebare: Care este derminantul tău pentru succes? Ce este succesul pentru tine?

Sursa

Și cu toate că în cariera de consiliere consider că e nevoie să ajungi la un nivel de autocunoaștere foarte mare ca să poți fi capabil să îți susții clienții în demersul lor, recunosc, că preț de câteva clipe mi-am ținut respirația. În acele momente în mintea mea se derula o imagine cu o Octavia cu mâinile în șolduri care spune pe ton autoritar „hai să vedem ce ai de zis aici?”. Și am zâmbit. Am zâmbit pentru că deși nu mi-am adresat niciodată această întrebare, răspunsul a venit atât de natural, încât singul lucru pe care l-am putut face, a fost să zâmbesc la gândul că i-am venit de hac Octaviei celei autoritare.

Răspunsul a fost simplu; și anume, în fiecare zi care trece, când seara pun capul pe pernă și sunt mulțumită de realizări, de faptul că măcar un om a zâmbit datorită mie, înseamnă că am avut o zi de succes. Reflectând și mai bine acum, prin prisma răspunsului pe care l-am oferit în cel mai sincer și spontan mod, conștientizez cu bucurie, că sunt cu adevărat un om de succes. Oamenii zâmbesc.

Da, da, îmi asum acele critici care vor veni și vor spune că mă laud. Dar nu. Nu despre asta este vorba. Ci despre obiectivul și scopul central după care mă ghidez și îmi organizez viața, acela de a oferi din ceea ce am, ce știu și ce sunt. Acela de a mă bucura oferind bucurie celor din jurul meu prin orice metode la care pot apela în acest parcurs pe pământ.

Succesul e o noțiune relativă. Când spunem Leonardo DiCaprio, sunt convinsă că primul gând este să îi asociem imaginea actorului de succes. Dar poate ar trebui să ne amintim și faptul că a așteptat ceva vreme până să obțină premiul Oscar care îl recomandă ca fiind cel mai bun actor în 2016. Și atunci mă întreb și vă întreb… În tot acest timp, a fost el mai puțin actor? El a avut mai puțin succes? A fost mai puțin iubit și admirat de sutele de oameni care îl poartă în suflet și pe pereții camerelor? După 2016 nu a mai avut succes? Cred că sunt o serie de întrebări la care răspunsurile nu își au rostul. Nu cred că a pus nimeni la îndoială abilitățile lui în ale actoriei.

Cu toate acestea, ceea ce vreau să rămână este idea că succesul e în fiecare dintre noi. Stă în lucrurile mici pe care le facem în rutina zilnică și în visurile mărețe către care aspirăm. Depinde doar de perspectiva din care privim lucrurile. Depinde doar de noi să admitem că suntem niște oameni care au cunoscut succesul?

Important este să privim în jur și mai ales în noi și sigur o să înțelegem că suntem niște oameni de succes, și pentru simplul fapt că suntem. Prețuiți darul acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *