Liste, liste și iar liste

E forfotă mare, în case, în magazine, pe drumuri naționale și autostrăzi.  Coșuri pline, liste fără de sfârșit, cozi interminabile la casele de marcat. Lustruim geamuri, curățăm casa, mai verificăm o dată lista pe care scrie „cadouri de cumpărat”, realizăm că am luat tot ce trebuia, însă e ceva care ne aduce o urmă de neliniște… Ceva parcă lipsește. Dar ce am omis?

Sursa

Reluăm, produse pentru masa de Paște, cumpărate; cadouri, pregătite; casa, lună și totuși mai e ceva. Noi. Noi unde suntem în ecuația asta? Preocuparea pentru sufletul și mintea noastră pe ce listă este? Iarăși suntem pe ultima poziție a listei de priorități? Sau suntem pe lista de așteptare? Când o sa ne vină rândul?

Cum stabilim lista de priorități? Ne așezăm la o masă și organizăm, gemurile curate înainte de limpezirea minții. Lista de cumpărături înainte de lista cu acele calități care ne recomandă. Lista de cadouri de cumpărat înainte de lista cu obiective personale. Verificarea listelor cu lucruri de făcut și omiterea verificării sănătății. Ne amăgim că putem să bifăm toate acele liste și că „o să vină și vremea pentru noi”, așa că ne trecem acolo primii pe lista de așteptare, pe care o „punem bine”…

Nu e niciodată prea devreme să fim pe lista de priorități, prea târziu… e atât de la îndemână pentru majoritatea dintre noi. Și nu e vorba de egoism, e vorba despre a ne acorda și nouă importanța pe care o acordăm lucrurilor care ne înconjoară. Da, da, vin Sărbătorile, e vremea de petrecut în familie, de relaxare și liniște. Dar poate că este și un moment bun să ne gândim la noi.

De ce e bine să fim pe lista de priorități? Pentru că obținem echilibru, ne menținem într-un echilibru în care putem să facem pace cu noi, putem să facem liniște în minte, putem să privim cu mai multă claritate tot ceea ce ne înconjoară, înțelegem cine suntem și până unde putem să mergem. Vom ști să oferim din ceea ce suntem și vom învăța să ne bucurăm pentru simplul fapt că suntem.

Departe, gândul de a aduce tristețe, intenția este să conștientizăm nevoia de schimbare și de reorganizare a listelor de priorități. Aplicați, învățați-i pe cei dragi să aibă grijă de ei, să uite de listele de așteptări unde sunt fruntași, să învățăm să trăim și pentru noi. Viața e plină de daruri, de la primul nostru suflu, haideți să facem fiecare clipă să conteze, pentru noi și pentru cei de lângă noi.

De Paștele acesta să ne îmbogățim sufletul, nu doar garderoba. Să oferim zâmbet și pace, nu doar un coș cu bunătăți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *