Învățăminte

Despre COVID-19 deja s-au scris o mulțime de articole dintre cele mai diverse, de la cum să ne spălăm corect pe mâini, la cum să rezistăm în izolare sau celebrele liste cu „afacere în vremea COVID-19 în 5000 de pași simpli”. Mai mult, sunt nenumărate platforme care pun la dispoziție cursuri gratuite, piese de teatru, ore de exerciții fizice, toate acestea pentru menținerea unui tonus bun. Un lucrul lăudabil pe baza unui efort considerabil al furnizorilor.

Între toate aceste oferte de-a dreptul atrăgătoare, am avut ocazia să particip online la FORBES reINVENT Summit 2020. Un eveniment care s-a întins pe aproximativ 2 ore jumătate în care au fost prezenți oameni din mediul de business care și-au expus punctul de vedere despre ce va urma după această perioadă și totodată au împărtășit deciziile luate pentru a se adapta noilor condiții de piață.

Sursa

Panelul a fost unul ales pe sprânceană cu persoane din medii diverse – unele foarte afectate de acest context, cum ar fi HORECA.

Gândurile cu care „am plecat” (de la biroul din dormitor către prânzul servit în bucătărie, nu vă imaginați altceva!) sunt numeroase, dar ideile principale după care fiecare dintre noi ar trebui să ne ghidăm sunt:

    • Fii cu un pas înaintea schimbării. În sensul că e bine ca în „vremuri de pace” să îți gândești businessul de așa manieră încât procesele să fie foarte clar stabilite ca ulterior să fie ușor de intervenit asupra lor
    • Decizia se ia repede indiferent dacă este bună sau rea. Atunci când te confrunți cu o situație absolut nouă, despre care nu știi cum va evolua și când se va termina, oportun este să iei o decizie rapidă pentru a avea timp de ajustări pe măsura implementării – în cazul în care nu este cea mai strălucită variantă.
    • E despre oameni. Împreună reușim! Cu siguranță această perioadă ne-a învățat că doar împreună putem trece cu bine. E suficient să ne gândim la amplele campanii de strângeri de fonduri cu mii de donatori implicați, la mulțimea de opțiuni despre care aminteam mai sus menite să ne aducă un timp de calitate, la agenții economici care s-au reinventat și la responsabilitatea de care trebuie să dăm dovadă noi toți atunci când vom începe să ne reluăm vechile obiceiuri.

Stă în puterea noastră și în capacitatea de a arăta că ne pasă nu doar de noi ci și de cel de lângă noi.

be Creative, be Trained, be Adventurous

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *