Când ai vorbit ultima oară cu tine ?

Probabil că îmi vei spune că este o nebunie și că doar oamenii care au diverse probleme vorbesc singuri. Însă nu despre asta este vorba, așează-te să îți povestesc.

Te-ai gândit vreodată să te rupi câteva ore de tumultul unei zile obișnuite ca să le petreci în compania…  ta?! De ce ar fi nevoie de câteva ore pentru a fi tu cu tine, când de la prima clipă a existenței sunteți de nedespărțit? Răspunsul este unul pe cât de simplu și la îndemâna tuturor pe atât de complex și încifrat. WhatsApp Image 2017-08-22 at 14.27.09 Sursa: arhiva proprie

Spun complex pentru că noi oamenii, am dezvoltat o oarecare fobie de a ne adresa nouă înșine întrebări de frica lucrurilor pe care le-am putea descoperi. E bizar că ridicăm ziduri de apărare împotriva noastră.  Dar oare nu ar fi mai ușor dacă am înțelege cu acuratețe care sunt acele lucruri care ne aduc bucuria, care pun pace în mintea și sufletul nostru, care ne ajută să clădim încrederea noastră și a celor din jur, care ne inspiră și care servesc drept temelie pentru drumul celor de lângă noi.  Oare nu ar merita să facem din când în când o astfel de radiografie? Eu spun că merită.

Când te-ai întrebat ultima oară dacă munca ta de zi de zi e ceea ce ți-ai dorit? Când ai plecat într-o călătorie neplanificată doar pentru că era pe lista ta din copilărie de lucruri de făcut în viața asta? Ai avut curajul să o iei de la capăt doar pentru a-ți urma un vis? Ți-ai surprins bunica cu cozonacul ăla făcut de tine așa cum ea te-a învățat? Ai motivat la job că te simți rău când de fapt tu ai fugit acasă să bei cafeaua cu ai tăi în camera ta preferată din casa copilăriei? Când ai vorbit ultima dată cu tine ca să îți reamintești ce îți bucură inima?

Stai în tăcere și ascultă ce îți spune corpul tău, ia pas cu pas fiecare bucățică, zăbovește la suflet și cere-i să îți spună de ce are nevoie, minții cere-i să facă liniște ca să poată cuprinde toate informațiile pe care le primești. Respiră.  Fii acolo pentru tine.  Fii acolo tu cu tine. Ascultă, vorbește, află despre tine, despre nevoile tale, despre bucuriile tale, despre vise, despre planuri, despre cum să le împlinești, ascultă și repiră.  Fă liniște în minte și în suflet ca să poți vedea mai clar drumul. Drumul tău.  Drumul tău alături de tine.

Așadar….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *