…. de aici inspirația
Știți voi treaba aia cu, „îți trebuie curaj ca să îți urmezi visul” sau „mai bine mai târziu decât niciodată”?
Cam așa stau lucrurile și în cazul visului meu de a scrie… Curaj… Mai târziu decât niciodată…
Și cum nu sunt adepta părerilor de rău, am zis că este momentul oportun să fac ceva pentru a-mi împlini visul. Am cântărit și am pus pe hârtie un fel de analiză SWOT în ceea ce privește posibilitățile creării unui „univers al scrisului” sub forma unui blog și mi-am adresat cea mai dură întrebare „despre ce voi scrie”? ERROR 404.
Creierul a avut un lag și instantaneu mi-au venit în cap toate momentele în care le adresam persoanelor aflate în procesul de consiliere vocațională, întrebarea „ție ce îți place să faci?”. Acela a fost momentul în care cred că i-am înțeles cel mai bine ce simțeau. Așadar preț de câteva secunde cât am rememorat momentele cu clienții, GPS-ul a pierdut semnalul cu lumea reală și era nevoie de o reconfigurare a traseului. Și m-am așezat pe scaunul clientului aflat la o ședință de consiliere vocațională, făcând rocada cu rolul de consilier când îmi adresam întrebările. Știiiiu, conform codului etic, nu ai voie să consiliezi oameni pe care îi cunoști, dar acum e vorba despre o latură a mea despre care cunoșteam destul de puține lucruri, așa că eram în grafic, nu încălcam niciun cod de etică.
Pe măsură ce îmi adresam mai multe întrebări cu atât lucrurile erau mai clare și mai clare.
Consilier Octavia: Ce îți place să faci?
Client Octavia: Îmi place să experimentez, să vorbesc oamenilor, să le împărtășesc experiența mea, să îi susțin în găsirea carierei potrivite, a drumului lor, să îi sprijin în găsirea echilibrului în viață, să știe cum să se pregătească pentru a face față unui interviu, schimbărilor din piață, să își pregătească un CV atrăgător, să știe la ce sunt ei buni, să fie mulțumiți și să nu uite niciodată să fie oameni.
Consilier Octavia: Cum ai organiza toate aceste idei sub forma unui blog?
Client Octavia: Ăăăăă… cred că cel mai bine ar fi să existe categorii… Da. Asta este varianta la care visam! Bingo! Vreau să le vorbesc despre carieră, dar și despre lucrurile care ne aduc mulțumire, care ne motivează, care ne inspiră.
Consilier Octavia: Ai un plan? Când începi? Cu ce începi?
Client Octavia: DA. Planul va începe de mâine. Cu ce? Cu un articol care să explice cum cariera este o parte importantă din viața noastră și cum integrăm diversele roluri pentru a ne găsi echilibrul în viață.
Un lucru cred că îmi place cel mai tare în treaba asta e faptul că nu duc lipsă de subiecte.
Țin minte perfect o întâlnire cu un specialist în ale scrisului în care la un moment dat mai multe voci din sală au întrebat cum își găsește inspirația pentru a scrie. Atunci, nu îmi dau seama cât de bine am înțeles faptul că tot ce ne înconjoară e inspirație. Acum aș continua acea idee spunând că măcar primim inspirația de a nu fi aidoma acelui caracter sau să nu generăm și noi situații de acea factură.
Cum de tot ce ne înconjoară e inspirație? Probabil că vă așteptați să răspund… Ei bine, cum deja v-am obișnuit, nu am rețetă și nu am rețetă pentru că nu cred că dețin adevărul absolut. Cred că asta mi s-a potrivit și îmi doresc să vă împărtășesc în speranța că vă poate fi de folos.
Atunci când nu mai există bariere, există libertate, corect? Așa și cu inspirația. Atunci când noi renunțăm să ne mai impunem limite și limitări, energia curge, suntem în acea stare de flux, suntem creativi, parcă ne-am șters ochelarii și acum vedem mai clar. Ce înseamnă limite și limitări? De exemplu, „nu sunt suficient de bun pentru a reuși să fac acest lucru”, „nu am facut niciodată, nu îmi va ieși”, „nu vreau să mă fac de râs în fața cunoscuților, așa că mai bine nu mă expun”, „știu e visul meu, dar nu cred că sunt pregătit să fac ceva pentru a-l împlini” și așa mai departe.
Că tot vorbeam despre ochelari. Ce ai putea scrie despre ochelari? Că te ajută să vezi fața frumoasă a lumii? Sau imperfecțiunile ei? Că îți oferă o singuranță? Sau că arată că ai o problemă? Că îți adaugă o notă personală? Sau că te incomodează în anumite circumstanțe? Ai prins ideea? Fă pace cu tine și vei vedea că totul în jur e inspirație.
Dă-ți voie să asculți vocea inimii, să te asculți, să înțelegi ce simți, cum trăiești anumite sentimente, să experimentezi, să înveți, să fii, și crede-mă că sigur vei avea ce scrie azi în fila vieții tale.
Deci astăzi tu despre ce vei scrie?
Să vă fie inspirație.