Ce se mai poartă sezonul ăsta?

Reviste, prezentări, dezbateri, emisiuni de fason și mai puțin de fashion, dive peste dive cu păreri și impresii despre ceea ce e mai potrivit de purtat dar și oameni decenți care știu despre ce vorbesc. Moda este un subiect mereu actual, sezon de sezon, an de an, clipă de clipă.

Așadar, conform specialiștilor, în sezonul toamnă-iarnă 2017 sunt în trend culorile de roșu aprins, albastru combinat cu auriu, denimul e iar la mare căutare precum și nemuritoarele motive tradiționale.

Sursa

Sunt mulți care fac eforturi uriașe pentru a fi mereu pe val, investesc sume colosale cu fiecare sezon, uită că nu tot ceea ce e la moda li se și potrivește și așa te trezești că îți dai întâlnire într-o seară de mai cu o sorcovă când tu te așteptai să apară prințesa din povești.

Bine, pe de altă parte sunt și genul acela de oameni care știu să se folosească de toate accesoriile din garderobă și care sunt mereu în trend chiar purtând lucruri din sezonul anterior.  E abilitatea lor de a combina cu cap, de a reutiliza, de a le păsa de mediu, de a consuma mai puțin, de a fi chibzuiți, de a fi la modă chiar dacă nu e îmbrăcat din cap până în vârful degețelului cel mic din noua colecție a nu știu cărui mare creator.

Dar sunt și oamenii aceia cărora nu le pasă.  Care pun accent pe o haină curată, călcată pe care o combină în stilul lui și pe care o accesorizează întotdeauna, dar întotdeauna cu un zâmbet cald, o vorbă bună și o mângâiere. Ah, Dumnezeule mare! Doamne, oamenii aceia sunt veșnic la modă. Și auzi pe la colțuri „ia uite, și-a luat bluza din piața Obor”. Așa și?! Aura lor de oameni frumoși, dă o strălucire cum nicio rochie Chanel nu le-o poate egala. Sunt oamenii aceia pentru care omenia e haina lor cea mai de preț pe care o poartă cu mândrie zi de zi. Sunt acei oameni pe care atunci când îi întâlnești nici nu îți amintești dacă purtau jeans sau costum de gală pentru că te-au cucerit cu energia și lumina pe care o emanau.  Sunt oamenii aceia care poartă o vorbă bună pentru oricine are nevoie de așa ceva.  Sunt cei care vor dărui timpul lor pentru a purta o discuție cu tine. Sunt ei, cei care te poartă în gând atunci când treci printr-un moment greu. Sunt ei, cei care stau în poartă și te așteaptă cu dor și masa plină de bunătățile care te poartă cu gândul la copilăria ta de poveste. Sunt oamenii care poartă eșarfa de la tine, pentru că ție îți place mai mult decât le-a plăcut lor. Sunt ei, cei care poartă în piept un suflet pavat cu nestemate. Sunt ei, cei care te poartă.

Mă tot gândeam unde am putea să încadrăm acest stil vestimentar? E cumva din ce în ce mai atipic… Recunosc că a fost un test dificil. Baroc, boho chic, minimalist, bla bla bla nici unul nu era potrivit pentru măreția acestuia, așa că propun să îi zicem stilul <uman>.

Oameni buni! Când am uitat să ne purtăm ca niște ființe cărora ne pasă de cel de lângă noi? Unde am lăsat sclipirea aceea în privire? Când am pierdut plăcerea de a ne vedea cu oamenii dragi din cauza lipsei de timp? Stilul <uman> poate fi foarte în trend, dar depinde de noi cât de tare îl promovăm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *