Pasiunea

Auzi atât de des vorbindu-se despre acest subiect încât ți se pare că totul devine redundant și fără rost însă cred că nu ajungem să înțelegem cu adevărat semnificația „pasiunii” numai atunci când o trăim pe pielea noastră.

Știi când ți-ai găsit pasiunea? Nu știi? Îți zic eu că știi. Nu e nevoie de o listă pe care să o consulți și dacă bifezi jumătate + 1 dintre cerințe atunci știi că ești pe drumul cel bun în găsirea pasiunii care te definește. Nu. E mai mult decât atât. E mai profund. E o stare de bine, de bucurie pură, e acel sentiment care nu te părăsește la nicio oră din zi și chiar din noapte, e o stare de spirit, e un fel de a trăi, e o atitudine, ești tu în varianta ta cea mai bună.

Sursa

Am trăit pasiunea pentru lucrurile pe care le făceam. Încă o fac, pentru că e o parte din mine care mă definește și care nu mă lasă să încep niciun lucru în care nu m-aș implica cu toată pasiunea. Recunosc, uneori gestionam mai bine și alteori mai puțin eficient, însă probabil că odată cu experiența am ajuns să înțeleg importanța identificării pasiunii și mai ales cum să gestionez viața așa încât să nu ajung la suprasolicitare pe motiv că nu îmi dădeam niciun răgaz. Cum spuneam nu mereu am reușit să țin în frâu acest flux pentru că ajunsesem la un moment dat să mă trezesc noaptea și să îmi notez pe agendă idei pe care aș putea să le implementez. Nu spun că era un lucru rău pentru că am reușit așa să conturez multe proiecte dragi, dar erau semne pe care la acel moment le-am ignorat. Așadar erau lucruri bune, dar pentru proiecte, rezultatele echipei, îndeplinirea sau poate chiar depășirea obiectivelor setate, pentru experiența și stima de sine, dar nu și pentru sănătatea mea. Corpul îmi spunea că de fapt nu mă odihneam cum trebuie, creierul era în priză în permanență și nu m-am resimțit imediat datorită stării de beatitudine și adrenalină la cote maxime. Asta până în ziua în care am leșinat de oboseală în stradă. Acela a fost momentul în care am înțeles că e minunat să îți găsești pasiunea și să o trăiești plenar, însă e și mai important să nu uiți că ești și tu în această ecuație.

Am înțeles atunci că zicala aceea care spune că e „important să existe măsură în toate”, uluitor, dar chiar e de dorit să fie aplicată și în gestionarea pasiunii pentru meserie, job etc.

O confirm, pasiunea pentru meseria ta îți sporește creativitatea, te determină să îți depășești limite, să înveți multe lucruri noi, să te dezvolți și să împărtășești celor din jur. Mulți experți spun că e important să îți găsești pasiunea, să o transformi într-o meserie și așa nu vei mai munci niciodată. Este drept, nu o vei simți ca pe o corvoadă, ca pe o obligație pentru că o faci din plăcere și pentru că iubești atât de mult ceea ce faci, vei dori să faci mai mult și mai mult și mai mult și ajungi să uiți că ești om și ai nevoie de odihnă și de timp în care să faci liniște și ordine în gânduri.

Poate credeți că nu aveți o pasiune, ei bine s-ar putea să descoperiți că aveți mai multe. Ce să faceți cu ele? Cred că ar trebui să le faceți loc în viața voastră și să le dați voie să vă aducă bucurie și împlinire. Dar nu uitați să faceți totul cu măsură.

Ah și în apărarea mea, acest articol este scris într-un moment în care fiecare e preocupat de pasiunile lui, unii joacă Activity, alții se uită la film, alții pe pârtie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *