Știu ce vreau. Știu ce pot. Ce urmează?

3…  2…  1… Motor… Acțiune!

pexels-photo-274937 Sursa foto

Dacă ești parte din producția „Știu ce vreau. Știu ce pot. Ce urmează?” îți garantez că ești pe lista scurtă a câștigătorilor premiului Oscar. Nu îți vine a crede? Hai să îți povestesc.

Să începem cu un scurt exercițiu de memorie. Gândește-te ce faci când îți dorești un anume lucru material. Lasă-mă să ghicesc! Așa-i că te gândești zi și noapte la el, îi știi toate caracteristicile, posibile minusuri pe care le-au descoperit alți consumatori, discuți cu prieteni care deja îl folosesc, îți măsori fiecare cheltuială și reduci la minim ieșirile în oraș cu prietenii pentru ca marea întâlnire să aibă loc în cel mai scurt timp posibil? Stai liniștit, ești între aceia care acționează, nu așteaptă, care sunt informați și știu de ce vor atunci când vor un lucru.  Ești motivat și nimic nu îți stă în cale. Clar este o decizie asumată și atunci indiferent de rezultat vei ieși învingător. Așadar e minunat să asculți ce spun prietenii, să te consulți cu un consilier vocațional, să asculți părerile părinților care te îndrumă, însă totdeauna decizia să îți aparțină.

De-a lungul existenței, ca oricare dintre noi, te-ai confruntat cu diverse situații.  Unele au avut rezultatul dorit, altele mai puțin, însă când ai descoperit că poți apela la acel plan B care să te aducă mai aproape de obiectivul tău, te-ai simțit de neoprit. Atunci ai realizat că tu poți.

Și ce ar mai lipsi ca tabloul să fie perfect definit? Îți spune eu. Inițiativă, curaj și determinare.

Fii curajos să îți împlinești visele.  Fii determinat, nu te lăsa doborât la primul refuz.  Perseverează. Luptă.  Voința și faptul că experiența ți-a demonstrat că tu poți sunt baza pe care să îți clădești încrederea și credința că indiferent de situație tu poți să faci față așa încât să îți atingi țelul.  Și ce bucurie mai mare decât să fii împăcat cu <acea> carieră la care ai visat și care îți dă libertatea să fii tu, de la 8:00 la 8:00.

Timpul potrivit pentru împlinirea viselor, este acum. Nu lăsați frica să vă fure clipe prețioase pentru că voi știți că vreți și pentru că voi știți că puteți.

Ne vedem la decernarea premiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *