Marea mea

…. de aici inspirația

Marea, un clișeu. Melodii și filme închinate, laitomotivul fiecărei veri, emoția tinerilor care pleacă în prima lor experiență fără părinți la Costinești cu gașca, bucuria sportivilor pasionați, tristețea familiilor celor care au plecat în adâncuri, șoseaua marinarilor, bani pentru visteria statului, subiect pentru numeroase tablouri, explozie de culoare, zâmbet și voie bună. În linii mari pentru mulți dintre noi, asta înseamnă măreața mare.

Sursa: fotocredit Andrei Breazu

Gol. Asta înseamnă marea. Și nu vă pripiți în a trage concluzii. Nu. Gol pentru că nu e loc pentru altceva. Nu mai e loc pentru gânduri, framântări, sarcini de îndeplinit, obiective setate. Nu. Acolo sunteți doar voi. Nu întreabă nimeni nimic. E doar gol.

Vorbe. Asculți cum valurile dojenesc țărmul și înțelegi căt de tare i-au simțit lipsa. E o discuție fără de sfârșit la care ești spectator. Nu te întreabă nimic, dar știe că asculți și înveți. Ai vrea să îi spui, dar în loc de asta, privești lung în zare și îi mulțumești că a înțeles.

Vânt. Îți mângâie părul și-ți șoptește la ureche că se bucură că ți-ai ținut promisiunea și ai venit să împărtășești cu ei bucuria vieții.

Soare. Îți zâmbește ștrengar și simți cum razele lui îți încălzește până și sufletul. Și mergeți braț la braț până luna vine să îi ia locul în plimbarea de pe faleză.

Un gând. Ar vrea să răsară, dar se lasă abandonat în brațele timpului cu certitudinea că la anul când ne vom revedea va fi înfăptuit.

Nuanțe. Albastru. Toată paleta de roșu. Nisipiu. Galben. Pastel. Wow, ce explozie.

Chipuri. Cărora încerci să le ghicești povestea. Să le cunoști trecutul, să le vezi viitorul, să le afli motivul pentru care sunt aici.

Pace. Și e pace. În sufletul tău. Și e pace în mintea ta. Și e bine.

Ea. Ea e acolo. Ca de obicei. Mereu acolo, să te asculte dacă i-ai putea vorbi. Să te mângâie. Să te înțeleagă. Să te umple de liniște. Să fie ca să fii. Ea, marea cea mare.

Martor. Al fericirii. Al tristeților profunde. Al dezamăgirilor. Al promisiunilor. Al celor mai tainice secrete. Al dorințelor arzătoare. Al gândurilor efemere. Al promisiunilor. Al iubirii.

Inspirație. Pentru vremurile ce vor veni. Pentru existența ta. Pentru existența ta în existența altora. Te-a învățat să fii inspirație, pentru că ea este.

Să vă fie inspirație.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *