Oameni și gesturi

…de aici inspirația. Acesta-i numele rubricii…  Și pentru că azi e o zi cu multă însemnătate pentru noi, românii, îndrăznesc să las aici, câteva lucruri și gesturi care nu numai că m-au inspirat, ba m-au mișcat până la ultima bucățică din mine.

Sărbătorim Mărțișorul, și vedeți voi, stau și mă gândesc… câți dintre noi mai știm ce însemnă? Câți dintre noi mai poartă cu mândrie în piept „un biet coșar de plastic”? Câte dintre noi, am fost încântate de buchetul de ghiocei dăruit alături de un zâmbet laaaarg? Dar câte n-am postat cadourile pompoase primite?

Știu că ați înțeles ideea. Și dacă e cineva care nu a prins-o, înseamnă că spațiul acesta nu este unul adresat dumneavoastră.

Anul acesta am primit un altfel de mărțișor. O zambilă în ghivechi și un șnuruleț de pus la încheietură. Sigur vă întrebați de ce e acest dar așa de special…

Sursa: arhiva personală

L-am primit de la un bunic. Bunicul care m-a așezat și pe mine în rândul nepoților dumnealui. Probabil în continuare vi se pare puțin lucru…  Însă vă asigur că nu este pentru că eu nu am avut norocul să îi cunosc pe ai mei bunici. Pe nici unul dintre cei doi. Însă probabil de acolo de sus, au aranjat ei să îmi găsească niște bunici.

Să revenim… Vă amintiți din copilărie când așteptam cu sufletul la gură să vedem dacă suntem pe lista scurtă a Moșului pentru a primi un dar? Waaai! Așa eram eu… Nu îmi venea să cred că și eu voi primi! De la bunicul.  Și tot ce am putut spune a fost un simplu „mulțumesc” pentru că… nu puteam să exprim de fapt ceea ce am simțit. Nodul acela de mă strângea de gât, n-a dat voie niciunui cuvințel în plus în afară de „mulțumesc”.

Nu știu dacă e de importanță capitală experiența mea, însă ce vă rog este să vă prețuiți familiile, oamenii de lângă voi, să mulțumiți că există și că îi aveți, să vă bucurați din inimă pentru lucrurile și gesturile pe care ai voștri dragi le fac pentru voi, să dăruiți dragoste și mângâiere nu numai când e nevoie acută, să începeți să trăiți, să fiți prezenți în viețile voastre, să nu uitați să zâmbiți și să mulțumiți pentru că sunteți.

Să vă fie inspirație.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *