Timp și vremuri

Oprește-te și ascultă…

„Nu am timp să trec azi pe la tine, trebuie să fac niște cumpărături urgente.”

„Mă uit pe raport mai târziu, nu am timp acum.”

„Va veni bunica la serbare, mami are de predat o lucrare importantă, nu te supăra, o să ți-o cumpăr pe Plușica, tot ți-o doreai tu mult, bine?”

„Dragi părinți, nu pot veni la aniversarea voastră, e o perioadă aglomerată la birou și sunt tare obosit.”

„Vreți să reprogramăm întâlnirea de grup, dragi colegi? A intervenit ceva ce nu poate fi amânat. Până la urmă, nu au intrat zilele în sac, corect?”

Sursa

Și lista poate continua la nesfârșit. Sunt aproape convinsă că poți completa lista cu exemple proprii. Știi ce e cel mai trist? Că acest „mai târziu” poate însemna „niciodată”. Și acel niciodată se prea poate să fie din cauză că nu mai poți fizic să te vezi cu acei oameni. Poți doar să porți un monolog plin de regrete și amintiri comune, în fața unui monument. Atunci ți-ai fi dorit să fi știut să prioritizezi mai bine lucrurile importante în viață.

Mă întreb…  Ce e mai important în viața ta decât oamenii tăi care îți sunt alături indiferent de vremuri? Ce e mai important decât bucuria de pe chipul celor dragi ai tăi pentru vizita surpriză ce le-ai făcut-o? Ce contează mai mult, o noapte pierdută pentru un proiect sau o noapte în care depănezi amintiri cu prietena din copilărie? O cafea la un restaurant exclusivist sau o cafea făcută de mama? Haideți să nu mai amânăm bucuria și pacea interioară. Haideți să dăm vreme timpului pe care îl petrecem cu ai noștri. Nimic nu poate înlocui o îmbrățișare sinceră și o încurajare care vine din inimă. Pentru raportul acela vei primi un email de felicitare, asta dacă ești norocos să lucrezi într-o organizație care pune preț pe angajații săi, și ți se va cere altul cu termen de predare ieri.  Asta e economia, așa sunt vremurile, însă nu e imposibil să găsim timp să ne îngrijim și de sufletul nostru. Nu am inventat eu roata, însă se știe că un angajat care e împăcat cu el însuși are o altă energie la job, evident aici se adaugă și elemente ce țin de mediul de lucru, însă cu alți ochi privești tot ceea ce te înconjoară, dacă e liniște în minte și suflet.

Ce zici? Ne vedem azi? Timp este indiferent de vremuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *